Ne vedem la tribunal!


”Sorry babe, dar pentru ca nu ai fost in stare sa te abtii de la a-mi verifica telefonul si e-mail-ul ne vedem la tribunal ! ” .Aceasta este noua varianta de despartire pe care  un cuplu o are la dispozitie. Varianta sustinuta de noile modificari aduse codului civil. Acum barbatii nu mai pot scapa basma curata doar cu un buchet de flori sau cu o bijuterie scumpa. Femeile nu stiu ce scuza folosesc. Probabil ca se rezuma la ceva mai pervers in pat decat de obicei sau pur si simplu recunosc, cer iertare, plang, dau vina pe barbat si dupa, daca se poate, trec peste.Sunt curioasa insa cum poti afla ca ti-a umblat prin e-mail sau telefon, mai ales daca nu iti spune nimic si daca tu nu iti dai seama. Probabil ca o vei face atunci cand ti se v-a reprosa ceva, dar si atunci, daca se face cu cap, poate fi destul de greu sa te prinzi. Nu toti sunt niste ”IT-isti”  incat sa-si instaleze programe speciale pe PC, mai ales daca e impartit, incat sa poata vedea de oriunde ar fi ce se tasteaza pe el si cand exista tentativele de fraudare a e-mail-ului. Sau, poate nu toti au neuroni capabili de a concepe ideea unei parole pentru  accesarea meniului telefonului mobil. Sau, poate, nu toti au auzit de incredere si spatiul necesar pe care trebuie sa il acorzi persoanei cu care ai o relatie.
Cam asta este pentru violarea intimitatii, insa, ce te faci atunci cand il prinzi cu mata in sac? Cand te inseala? Eee, atunci sa te tii . Direct caz penal. Insa crede-ti  ca dintr-o data, pentru ca se va da o lege care sa trateze infidelitatea ca un delict, acestea se vor opri? Cam greu de crezut asta. Probabil ca cei care o fac vor considera ca asa se mareste si mai mult tentatia, ca ispita este si mai mare si ca andrenalina atinge cote maxime.
Dar si-a dat oare cineva seama ca cele doua legi se bat, cumva, cap in cap? Pai cum poti afla tu, in aceasta era a tehnologiei, ca el/ea te inseala – pentru al putea pedepsi din punct de vedere penal – daca te risti sa fi chiar tu acuzat cand incalci cealalta lege, aceea a dreptului la intimitate?
Cel mai bine, decat sa ajungi in situatia asta, te desparti. Dar, vai, se pedepseste si ruperea logodnei. 

Comentarii

Postări populare