Indrazneste sa oferi din inima!

 Mai este o luna pana la sosirea primaverii si deja primii vestitori ai ei,ghioceii,rasar timizi de sub plapuma zapezii.Si trebuie sa ne pregatim sa daruim martisoare fetelor si femeilor din viata noastra.
Martisorul,simbolul primaverii este reprezentat mai ales prin impletirea a doua fire colorate:alb si rosu.Culoarea alba semnifica puritate,bunatate iar culoarea rosie semnifica dragoste,pasiune pentru frumos.
Descoperirile arheologice arata ca se celebra prima zi a primaverii inca de acum 8000 de ani, pe vremea dacilor simbolurile primaverii fiind confectionate din timpul iernii, urmand sa se poarte dupa ziua de 1 Martie. Pe atunci martisoarele erau fie niste pietricele colorate in alb si rosu insirate pe o ata fie o moneda  legate cu fire subtiri de lana albe si negre (in unele locuri alb cu rosu). Dacii credeau ca martisoarele aduceau  bogatie si prosperitate si le purtau pana cand infloreau copacii.
 In zilele noastre, banutul purtator de noroc al dacilor aproape ca a disparut, el fiind inlocuit cu diferite personaje din lumea desenelor animate, cu animalute din plastic sau din sticla, inimioare , fete zambitoare, pietricele frumos colorate sau orice poate atrage un cumparator grabit sau in pana de idei. Astazi, ziua de 1 Martie e o adevarata comoara pentru comerciantii ambulanti care iti iau ochii cu fel si fel de “martisoare”, fara a cunoaste insa adevarata legenda a traditionalului martisor.
 Dar mai exista o metoda sa pastram traditia!Sa ne confectionam singuri martisoarele pe care le vom darui persoanelor dragi.
 Mai intai avem nevoie sa ne achizitionam accesorii martisoare  .
 Pentru a confectiona "banuti"-martisoare avem nevoie de:
                                                                                                                  
1.Pasta fimo modelatoare zodiac am ales eu pentru a inlocui banutii.
 2.Snur martisor




 3.Ambalaj.Si aici puteti alege pungute autoadezive sau saculeti organza pentru o prezentare frumoasa.


 Toate aceste accesorii martisoare le puteti cumpara de pe gemsale.ro
Tot de pe acest site puteti achizitiona margele si accesorii pentru a va crea bratari sau coliere din margele.
Pentru a va crea o intreaga colectie de bijuterii puteti sa va cumparati accesorii bijuterii .
Pentru exemple am postat un filmulet in care prezentatoarea creeaza un colier "mustache".



Foarte frumos!Sper ca v-am fost de ajutor cu acest articol si nu uitati
INDRAZNESTE SA OFERI DIN INIMA!



Comentarii

Postări populare