Despartirea de persoana iubita

     
Cu totii  am trecut prin experienta unei suferinte amoroase.Atunci cand visurile se naruiesc nimic nu mai conteaza in jurul nostru,nici parintii,nici fratii,nici prietenii ci doar persoana iubita.Sentimentul de dezamagire te urmareste peste tot unde mergi si iti sopteste in ureche ca nu ai fost la inaltimea asteptarilor.Ca esti destul de vinovat(a) pentru incheierea relatiei respective.
Ca si psihologii am numit 3 etape din despartirea de persoana iubita si am gasit metode de a trece peste asta.
Etapa 1 numita si etapa negarii sau neacceptarii adevarului           
 In aceasta prima faza subconstientul  este legat de persoana iubita si inca se mai considera ca exista relatia respectiva.Datorita atasamentului fata de persoana respectiva este mai greu sa treaca mai departe.
Daca locuiesti singur(a) lucrurile vor deveni din ce in ce mai grele deoarece te vei gandi la acelasi lucru mereu,la dezamagire.
Iti recomand sa te muti impreuna cu parintii sau cu un prieten pentru a-ti distrage atentia de la suferinta.Si acum ar fi bine sa incepi sa iei in considerare implinirea unor visuri,a unor lucruri pe care iti doreai sa le faci de mult.
Etapa 2 numita si etapa furiei sau a sentimentelor innabusite
In aceasta etapa ies la iveala toate sentimentele ascunse cauzate de despartire.Persoana pe care candva ai iubit-o,acum singurele sentimente pe care le nutresti pentru ea sunt de ura sau ma rog de furie.Nu putem sa vorbim neaparat de ura dar stiti ce se zice”de la dragoste la ura e doar un pas”.
Acum trebuie sa iti exprimi sentimentele innabusite si sa iti usurezi povara.Discuta despre aceasta suferinta cu prietenii,parintii,un strain,neaparat cu cineva,pentru a-ti descarca sufletul.
Etapa 3 numita si etapa resemnarii
Deja ai trecut peste despartire,ai acceptat faptul ca relatia nu mai exista.Lucrurile devin mai usoare si te simti mai liber(a) ca oricand.

Comentarii

Postări populare