Inima sau ratiunea?

  
O noua zi,noi probleme.In drumul nostru catre fericire sunt presarate obstacole.Obstacole peste care unii dintre noi nu putem trece.Ele ne inchid in temnita nesigurantei,in temnita intunericului.

 De cele mai multe ori obstacolele sunt puse in calea noastra de catre cei dragi.Cei dragi noua care vrea sa ne arate ca de fapt,ratiunea ia deciziile in viata noastra si nu inima.

 Sa alegem cu inima este cel mai frumos lucru.Sau ma rog era.Acum criteriile dupa care iti "alegi" sufletul pereche este modul in care iti ofera siguranta,financiara sau personala.Aici isi face aparitia ratiunea care alege ce este mai bine pentru noi.

 Sa alegi cu inima este,de cele mai multe ori,o pierdere de timp.De fapt asa gandesc cei batrani,care au petrecut o viata infruntand greutati si au ajuns intr-un final la concluzia ca gandind cu inima nu aveau sa rezolve nimic.Noi suntem generatia visatoare,cei care viseaza sa schimbe lumea in bine cu ajutorul iubirii.Cei care viseaza la pacea eterna,fara razboaie sau varsari de sange.Cei care cred in dragoste la prima vedere sau dragoste neconditionata.Cei care aleg cu inima.

   Insa,iesind din atmosfera visatoare,intram in lumea reala,in ratiune.Aici unde exista interese personale,unde oamenii sunt capabili de rautati.

  Alegerile pe care le faci se reflecta in timp.Si niciodata nu esti sigur ca ai facut alegerea corecta.

 Voi cum luati deciziile importante?

Cu ajutorul ratiunii sau al inimii?


 

Comentarii

  1. Gandesc cu inima bineinteles.Ma simt implinita si in acelasi timp nu regret nici o decizie luata.

    RăspundețiȘtergere
  2. aleg sa iau deciziile importante cu ajutorul ratiunii dar de cele mai multe ori inimii nu`i poti impune anumite lucruri asa k isi mai face d cap si ma face sa iau niste decizii de care imi dau seama mai tarziu daca au fost bune sau nu ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare